Hvordan velge riktig parfyme for deg? (3 gode tips)

Vi har alle vært der. Du går inn inn på et parfymeri og blir overveldet av det store antallet parfymer. Det er så mange parfymer å velge mellom, og det kan være vanskelig å vite hvilken parfyme som er best for deg? eller hvilken parfyme passer meg? Den beste parfyme for deg er kanskje ikke den beste parfyme for noen andre. Parfymer kan brukes av menn og kvinner, og det finnes mange forskjellige merker å velge mellom. Noen av de mest populære merkene er Chanel, Dior, Calvin Klein og Hugo Boss. Parfyme er personlig, og det er viktig at du velger en som passer med din kroppskjemi og personlighet. Derfor har vi laget denne guiden for å hjelpe deg med å finne den drømme duften for akkurat deg!

👇 Her kommer 3 gode tips på veien. 👇

1. Identifiser dine favoritt duftnoter.

2. Tenk på kroppskjemien din.

3. Pris viser ikke alltid kvalitet.

*innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker

1. Identifiser dine favoritt duftnoter

Drømmeparfymen
Unsplash.com

🎵 Duftnoter er luktene som utgjør en duft. I parfymeindustrien er det tre familier av noter: topp, mellom og base. Toppnoter er ingredienser som gir et raskt inntrykk av duften. Mellomnoter varer vanligvis i en time eller så og har en mer subtil duft. Basenotene, som utgjør ryggraden i en parfyme, kommer inn i bildet etter at topp- og midtnotene forsvinner.

Når du skal finne drømme parfymen, kan det være lurt å se etter en parfyme som har noter av rose, musk, sandeltre eller vanilje. Disse regnes vanligvis som universelt attraktive dufter. Toner av sitrus, blomster eller krydder er også et godt sted å starte. Selv om det er mange forskjellige typer duftnoter, viser forsking at de mest populære er de med tretoner, orientalske toner og friske dufter.

De mest populære kategoriene innen duftnoter.

Woody: Treaktig kategori er sammensatt av dufter med en base av tre og inneholder ofte andre noter som rav og sedertre. Tre har ofte en maskulin duft.

Orientalsk: Den orientalske kategorien er sammensatt av dufter med en base av rav, vanilje eller harpiks. De inneholder ofte andre toner som krydder og blomsterdufter.

Floral: Duftkategorien er sammensatt av dufter med en base av blomster. Disse parfymene er kjent for sin delikate, florale duft.

👸 Kvinner foretrekker ofte parfyme med florale undertoner. 👨‍🦱 Menn foretrekker ofte parfymer med woody undertoner.

👻  Ikke glem personligheten din også! En parfyme kan si mye om hvem du er som person. For eksempel, Hvis du er en ekstrovert som elsker oppmerksomhet og å være høylytt, vil en duft med en sterk orientalsk eller floral tone som appelsinblomst eller kaffe være et godt valg for deg. Hvis du er en innadvendt type, kan noe mer subtilt som lavendel eller musk være mer passende.

2. Tenk på kroppskjemien din

Hva er duftnote
Unsplash.com

👃 Å velge riktig parfyme handler mer enn bare om lukten. Du må kjenne din egen kroppskjemi og hvilken duft som passer best med den. Din personligekjemi kan påvirke duften i begge retninger. Parfymeduft er en kompleks ting, og bisare faktorer som klokkeslettet, temperaturen og til og med alderen på klærne du har på den, kan påvirker lukten. Velg din parfyme med omhu ved å forstå kroppens kjemi og velge en duft som ikke er i konflikt med den. Test deg gjerne gjennom ulike dufter og prøv å finn hvilke duftnoter som passer din kropp best.

Allergier

En av de mest frustrerende aspektene ved å kjøpe en parfyme er hvordan hver persons kroppskjemi kan få en enkelt duft til å lukte godt for en person og forferdelig for en annen. En av de mest populære årsakene til allergiske reaksjoner er en sterke blomsterdufter. Disse duftene, som er kjent for å være mer skarpe enn andre typer lukter, har vist seg å forårsake uønskede reaksjoner hos omtrent 30 % av alle allergikere. Hvis du har en tendens til å være allergisk mot ting, anbefales det på det sterkeste at du unngår sterke blomsteraromaer.

3. Pris viser ikke alltid kvalitet.

Når du skal finne en parfyme, kan prisen variere veldig, men prisen gjenspeiler ikke alltid duftens kvalitet. En høyere pris kan bety en høyere kvalitet på duften eller et mer populært merke. Det kan også være at flasken er mer avansert eller mer unik på en eller annen måte.

Billigere parfymer er vanligvis rimeligere fordi de ikke er like godt laget og noen ganger vil ha en ubehagelig lukt. Disse billigere merkene varer kanskje ikke like lenge på noens hud, så de må bruke dem på nytt oftere, mens med de dyrere merkene trenger du bare å bruke en gang i løpet av dagen. Prisen på en parfyme betyr ikke at den vil lukte bedre eller verre enn en rimelig.

Ulike parfyme kategorier

Parfymer er kategorisert i tre forskjellige kategorier: high-end, designermerker og apotek. Avanserte parfymer har de dyreste prisene, men disse merkene tilbyr ofte en høyere kvalitet på duft og mer variasjon. Designermerker finner du i mellomgrunnen med en middels prisklasse. De fokuserer på en bestemt type duft, slik at du ikke har så mange alternativer som du ville gjort med eksklusive parfymer. Apotekparfymer har de billigste prisene men de har også minst variasjon fordi de stort sett bare er for de som vil ha noe lett eller fruktig.

Tips for kjøp av parfyme på nett

Å kjøpe parfyme på nett er ikke en lett oppgave. Du må sørge for at du kjøper fra en anerkjent butikk og at produktet er autentisk. Det er noen tips nedenfor som kan hjelpe deg med å finne den perfekte duften for deg selv.

  • Ta deg god tid – ikke kjøp noe i all hast. Ta deg tid til å sammenligne ulike typer dufter og finn ut hvilken som passer deg best.
  • Du bør lese kundeanmeldelser fordi de indikerer hvorvidt en selger er pålitelig og leverer kvalitetsprodukter.
  • Forsøk alltid å kjøpe fra butikker med returrett der du har rett til å returnere varen hvis du ikke er helt fornøyd med den, eller hvis den ikke lukter som du forventet. Dette er spesielt viktig når du kjøper produkter på nett, for ofte vil du ikke kunne returnere produktet når det er brukt.

Her er noen av våre favoritt nettbutikker for parfyme på nett til både kvinner og menn.

Kom deg ut og test parfyme selv!

✅  Den beste måten å finne drømmeparfymen på er å teste og eksperimentere. Jo mer du prøver, jo større er sjansen for at du finner den perfekte parfymen for deg. Gjerne gå innom et parfymeri og lukt deg gjennom de ulike dufter til du finner der. Gjerne prøv og identifiser hvilke duftnoter som snakker til akkurat din nese. Hvis du liker parfymen din, vil nok andre også gjøre det. Nå alt kommer til alt er det viktigst hva du selv synes om duften, det er tross alt du som skal lukten den mest.

ParfymeGuiden
Logo