Finn parfymer som matcher årstiden

En ny årstid er alltid en god unnskyldning til å kjøpe seg en ny parfyme! Noen baserer parfymene sine på ulike anledninger, men jeg mener det kan være lurt å heller velge parfyme knyttet til årstiden. 

Vi har alle våre assosiasjoner knyttet til årstidene, og parfymer hjelper uten tvil på å forsterke inntrykkene. Noen parfymer passer ofte mer for vinter, mens andre passer bedre til sommer. I dette innlegget vil du kunne lese om hva du bør tenke på når du skal velge parfyme knyttet til de ulike årstidene i et år. Listen jeg har laget vil være kronologisk laget. Med andre ord starter jeg på starten av året, og ender på slutten av året.

TOPP 10 parfyme til damer (Ifølge Tiktok)

TOPP 10 parfyme til menn i 2023

❄️ Vinter

I starten av året er det vinter og kulde, og da er det perfekt med en parfyme som gir en følelse av varme og sødme. Parfymer som gir varmefølelsen dufter ofte av krydder, vanilje, tre eller musk.

Hypnotic Eau de Toilette

Vår personlige favorittparfyme for vinteren er Hypnotic Poison av Dior. Dette er en typisk vanilje parfyme. Hver gang jeg bruker denne parfymen, gir den en “koselig” følelse. Jeg får alltid lyst til å bruke den mens jeg kryper opp i sofaen med et varmt pledd tredd over meg, med kakao i hånden, og med den brennende peisen i bakgrunnen.  Følelsen av kos om vinteren er noe vi alle ønsker uavhengig av om det er jul eller vinterferie.

😎 Sommer

Da sommeren kan bli ganske varm, gjelder det å bruke en ikke for overveldende og sterk parfyme. Gå heller for en mild og frisk parfyme. Her er sitrus et godt alternativ dersom man liker duften av sitron og lime. 

Søte og eksotiske dufter funker også svært bra i sommermånedene!

Tom Ford Soleil Blanc - Eau de Parfum Spray

Min personlige favoritt for sommeren er Soleil Blanc av Tom Ford. Den er perfekt å ta med dersom du skal reise til syden i sommer. Parfymen har hint av blant annet kokosnøtt, rosépepper og kardemomme. 

🌼 Vår

Om våren vil jeg anbefale å fokusere på parfymer med hint av blomster.

På våren er det også 17.mai og da er Flowerbomb av Viktor&Rolf en stor favoritt. Navnet i seg selv avslører at dette uten tvil er en blomstrende parfyme. 

flowebomb parfyme

Lukten av Flowerbomb i seg selv forsterker hele vårfølelsen. Det er som å ligge på en blomstereng full av roser og orkideer, som er notene i denne parfymen.

🍂 Høst

Om høsten er det krydrete og mystiske parfymer som gjelder for å krydre hverdagen. Høsten er en nokså mørkere årstid, men med mystiske hint av de fargerike bladene som faller fra trærne. Slik bør også parfymen være.

YSL Libre er en verdig vinner for høsten. Lavendel, jasmin og mandarin er noen av tonene i denne fantastiske parfymen. 

Yves Saint Laurent Libre Eau De Parfu

Til slutt vil jeg si at det viktigste er at du finner en parfyme som du selv er fornøyd med. Det er du som skal bære parfymen med deg året rundt. Sørg for å velge en du liker og ikke bare fordi andre sier det!

ParfymeGuiden
Logo