5 vanlige parfyme feil du bør du unngå

Det er flere ting som kan forhindre deg i å utnytte parfymens fulle potensiale. Med disse fem enkle grep tar du duftverden til nye høyder. Vi har laget en liten liste over 5 ting du ikke bør unngå med parfymen din!

1: Ikke oppbevare parfymen i varmen

Unngå å oppbevare parfymene dine ved et vindu eller i et rom med mye varme! Ved vindu kan sollys og varme lett kan reflekteres, og det kan påvirke parfymen din. Å ha parfymene dine på badet hvor det er ekstra varmt, kan også ødelegge lukten av parfymen. I stedet anbefaler vi å oppbevare parfymer i skyggen i et kjøligere rom, for eksempel i en hylle utenfor rekkevidden av sollys. 

Med kjølig mener vi ikke kjøleskap. Et vanlig kjølig rom, for eksempel soverom, er mer enn nok. 

2: Gnikk aldri håndleddene mot hverandre

Ved å gnikke håndleddene sammen etter å ha sprayet duften på den, kan det forandre lukten av parfymen. Istedenfor, bare spray parfymen rett på huden, og la den virke inn!

3: Et par spray er nok

Uttrykket “less is more” er ofte sant. Men ikke for lite parfyme da, slik at ingen vil merke at du har på deg parfyme! Likevel, vær forsiktig når du sprayer parfyme. For mange kan det bli en kvalmende og overveldende lukt når du dynker deg selv i favorittparfymen din. 

Er du usikker på hvor mye parfyme som er passelig, har vi et tips: spray på sidene av halsen din, baksiden av hodet ditt, i albuene og på håndleddene dine! Ønsker du mindre så gjør gjerne det på færre steder. Ønsker du ekstra effekt, anbefaler vi å prioritere å spraye på hår og klær. Her holder nemlig lukten seg ekstra lenge.

4: Kjøp lukten ikke designet

Hvis du har lest deg litt opp på parfymer, er det en sjanse for at du har funnet parfymer som kun kan kjøpes på nett, og ikke i butikk. Muligens har du også sett masse anbefalinger og anmeldelser om disse parfymene. Kanskje var det en dame på TikTok som bare ikke kunne slutte å rose den ene parfymen som stadig ga henne komplimenter? Da er det ikke rart at trangen til å kjøpe parfymen på nett før du har fått luktet på den, er stor. 

Dette bør du ikke gjøre! Først og fremst er mange parfymer dyr i pris. Da er det ikke spesielt lurt å kjøpe en parfyme du ikke engang vet om du liker. For nå er det slik at bare fordi svært mange liker en viss parfyme, så betyr ikke det at du også vil like den. Smaken er tross alt som baken! En parfyme noen forbinder med roser, kan for deg forbindes med den typiske “bestemor” lukten. Det er jo svært viktig at du liker den duften du skal bruke, er det ikke? Gjerne ta til deg andre sine anbefalinger, men lukt på disse parfymene først! 

Skal du likevel kjøpe en parfyme som du kun finner på nett og ikke får sjans til å lukte på de i butikk, anbefaler vi å kjøpe såkalte “travel size” parfymer. Da får du testet en liten variant av parfymen slik at du vet om du vil ønske å investere i en større flaske! 

5: Velg riktig parfyme til huden din

Har du noen gang opplevd å ha kjent hvor godt noen har luktet og tenkt at du bare må ha den parfymen de bruker? Videre drar du til en butikk for å teste den på lappene de har i butikken, og kjenner igjen den gode lukten? Da må du ikke glemme å teste den på huden din før du kjøper den. Parfymer lukter nemlig annerledes fra hud til hud, og den lukter annerledes på en lapp, enn den gjør på huden din. Selv om en parfyme lukter svært godt på venninnen din, kan det faktisk være at den lukter dårlig på din hud. Selv om dette kan være skuffende for mange, kan det også være litt gøy. For, hadde det ikke vært kjedelig hvis alle skulle gått rundt med den samme parfymen? Derfor anbefaler vi å spraye parfymen på håndleddene dine. La det gå en stund og la duften “synke inn” før du gjør opp en mening for hvorvidt du synes parfymen passer deg eller ikke. 

Trenger du inspirasjon til ny parfyme gjerne sjekk ut resten av innleggene våre.

TOPP 10 parfyme til damer (Ifølge Tiktok)

TOPP 10 parfyme til menn i 2022

ParfymeGuiden
Logo